După ce a preluat 100% din acțiunile Medcenter Container Terminal din portul Gioia Tauro (cel mai mare terminal pentru transhipment din Marea Mediterană și al treilea din Europa, după Rotterdam și Hamburg) în aprilie 2019, noul proprietar Terminal Investment Limited, filială a transportatorului elvețian Mediterranean Shipping Company (MSC), a decis să modernizeze instalația.

Furnizorul italian de informații maritime Informare a scris că MSC va investi 50 de milioane de euro „pentru a spori capacitatea de transbordare a terminalului, pentru a crește volumele gestionate în zona portuară din Calabria și pentru a crește nivelul de angajare”.

Invitalia, agenția națională de dezvoltare economică a anunțat că va sprijini modernizările de la Gioia Tauro cu o sumă de 6,2 milioane de euro prin Ministerul italian al dezvoltării economice. O parte din investiție va merge în macarale şi în echipamente hardware și software.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut