Compania de terminale Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) anunță că transportatorul maritim MSC a prezentat o ofertă publică de preluare a 49,9% din acțiunile sale. În ultimele zile, și antreprenorul Klaus-Michael Kühne îşi anunțase interesul.

Concurența se încinge pentru a achiziționa o cotă semnificativă, dar pentru moment minoritară, a companiei de terminale din Hamburg, HHLA.

După ce antreprenorul în logistică Klaus-Michael Kühne și-a anunțat interesul la începutul lunii septembrie 2023, acum un pas înainte a fost făcut de compania de transport maritim MSC, prin filiala sa Port of Hamburg Beteiligungsgesellschaft, care a prezentat oficial o ofertă publică de cumpărare voluntară a 49,9% din capitalul social al HHLA. Oferta este valabilă pentru acțiunile de clasa A la un preț de 16,75 euro/acțiune.

HHLA informează că „MSC și Orașul Liber și Hanseatic Hamburg (FHH) au încheiat un acord obligatoriu care definește parametrii și termenii fundamentali ai ofertei de preluare și intențiile reciproce ale părților . Acordul prevede că Hamburger Gesellschaft für Vermögens-und Beteiligungsmanagement (HGV), o societate controlată 100% de FHH, va transfera acțiunile A către ofertant la finalizarea ofertei publice de cumpărare prin majorare de capital contra contribuţie în natură si va dobândi în schimb acţiuni ale ofertantului. Dacă ofertantul va deține 100% din acțiunile A după finalizarea ofertei publice de cumpărare și a aportului, HGV va deține 50,1% și MSC 49,9% din capitalul social al ofertantului; în acest scop, HGV va transfera o parte din acțiunile ofertantului achiziționate în timpul Contribuției către MSC sau către o filială a MSC. Dacă ofertantul deține mai puțin de 100% din acțiunile A după finalizarea ofertei de licitație și finalizarea contribuției, relațiile de acționariat cu Ofertantul vor fi aliniate astfel încât HGV să dețină indirect 50,1% din acțiunile A”.

Nota companiei din Hamburg se încheie prin a preciza că, „în strânsă consultare cu Consiliul de Supraveghere al HHLA, Consiliul de Administrație va examina și evalua oferta publică de preluare anunțată în interesul companiei, salvând în același timp interesele tuturor părților. HHLA va informa piața de capital și publicul în consecință, în conformitate cu legea.”

FOTO: HHLA / Media

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut