Achiziția de către MSC a 67% din Log-In – Logistica Intermodal SA, o linie regională de containere braziliană, va adăuga o capacitate de 14.000 TEU, plasând MSC chiar deasupra Maersk în clasamentul general, potrivit analiștilor maritimi.

Consiliul de administrație al liniei regionale de containere din Brazilia Log-In – Logistica Intermodal SA a aprobat achiziția unui pachet de 67% din acțiuni în companie de către Mediterranean Shipping Company (MSC), cu o ofertă de puțin peste 500 de milioane de dolari. Log-In are șapte nave portcontainer în serviciu, plus încă două care urmează să-i fie livrate.

CEO-ul Vespucci Maritime, analistul maritim Lars Jensen, a împărtășit următoarele informații despre achiziție: „MSC este în prezent cel mai mare transportator de containere din lume. Cu aprobarea consiliului de achiziții Sign In, acesta va adăuga aproximativ 15.000 TEU de capacitate suplimentară flotei controlate de MSC, plasând-o înaintea lui Maersk.”

În ultimul clasament Alphaliner, Maersk se clasa pe primul loc cu 4.264.054 TEU, iar MSC era pe locul secund cu 4.256.172 TEU. Odată cu noua achiziție, 15.462 TEU au fost adăugate flotei MSC, ceea ce a adus MSC la un total de 4.271.634 TEU, dovedind că MSC este cel mai mare operator de containere din lume.

Chiar luna trecută, Lloyd’s List a prezis că operatorul italian MSC va depăși Maersk. MSC și-a extins de curând rolul în zona mai largă de logistică integrată cu o ofertă de achiziție a 100% din Bolloré Africa Logistics.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut