Shipping Agencies Services, controlată de MSC, a lansat oferta de achiziție a companiei norvegiene Gram Car Carriers, specializată în transportul maritim de vehicule. Un sector în care au intrat şi alți transportatori de containere, precum CMA CGM și HMM.

MSC vrea să intre în transportul maritim de containere prin intermediul subsidiarei Shipping Agencies Services, care a lansat oferta de achiziție a companiei norvegiene Gram Car Carriers, la prețul de 22,43 euro/acțiune, cu 28,3% mai mult decât listarea la 23 aprilie 2024. Compania norvegiană a comunicat acest lucru într-o notă din 24 aprilie 2024. Consiliului de Administrație al Gram Car Carriers a decis în unanimitate să recomande acționarilor să accepte oferta.

Potrivit Trasporto Europa, 54,54% din acțiunile companiei norvegiene sunt în mâinile a cinci companii: F. Laeisz, AL Maritime, Glenrinnes Farms, HM Gram Investment și HM Gram Enterprises. Iar aceşti actionari şi-au luat angajamente irevocabile de a accepta oferta. Gram Car Carriers mai precizează că ofertantul intenționează să continue afacerea sub același nume și organizație.

Gram Car Carriers operează cu 22 de transportatori auto și transportă și vehicule în containere, activitate care se integrează bine cu cea a MSC. Din flotă, trei nave sunt nave de distribuție (până la 2.000 de vehicule), 11 sunt de dimensiuni medii (până la 5.000 de vehicule) și 8 sunt Panamax (până la 7.000 de vehicule).

FOTO: Gram Car Carriers

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut