După lansarea propriilor trenuri și în Italia, compania de transport maritim MSC începe să le folosească pentru legături lungi bimodale maritim-feroviare. Pe 10 septembrie 2021 va începe acest serviciu între Turcia și Germania, folosind portul Trieste ca punct de tranziţie. Containerele care vor debarca pe docurile italiene de la navele portcontainere care vin din Turcia vor putea urca într-un tren cu destinația Ludwigshafen, de unde vor fi expediate în toată Germania pe cale rutieră, feroviară sau pe cale navigabilă. Datorită acestui serviciu, timpul de tranzit între Turcia și Germania va scădea la douăsprezece zile.

Trenurile vor pleca de la Trieste joi pentru a ajunge în Ludwigshafen sâmbăta. Convoiul va deservi navele MSC care operează în serviciile Line D și Adriakia, care în Turcia se îndreaptă către porturile Derince, Gemlik Istanbul, Aliaga, Mersin și Tekirdag. Potrivit MSC, principalele sectoare implicate în acest serviciu sunt automotive, produse chimice, textile, produse alimentare, ambalaje și produse farmaceutice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare