Compania feroviară Medway Italia, controlată de compania de transport maritim MSC, intenționează să dubleze capacitatea de transport a containerelor pe cale ferată în peninsulă. În acest sens, a comandat către Alstom trei locomotive Traxx DC3, care se vor adăuga celor trei deja operaționale de la începutul anului 2021 pe rețeaua de cale ferată italiană. Noile locomotive vor fi fabricate în unităţile din Vado Ligure, în provincia Savona.

În ultimele zile, președintele MSC, Gianluigi Aponte, a declarat într-un interviu acordat Corriere della Sera că în Italia trebuie dezvoltată rețeaua de interporturi, cu plasarea acestora la o distanță maximă de 150 de kilometri de destinația finală a mărfurilor, pentru a facilita transport cu trenul pe distanțe mai mari. Grupul planifică realizarea unuia în Cortenuova, în provincia Bergamo.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut