Gigantul maritim MSC va prelua 50% din operatorul național de transport feroviar Renfe Mercancías, din Spania. Inițiativa este de așteptat să ajute operațiunile și finanțele Renfe Mercancías, companie care avea în 2022 datorii de 38 de milioane de euro.

Compania de căi ferate de stat Renfe își privatizează filiala Renfe Mercancías, care efectuează transport de mărfuri, transferând jumătate din acțiuni și control operațional către Grupul MSC (prin filiala Medlog și operatorul feroviar Medway), după ce a examinat 30 de cereri. Alegerea finală, care a avut loc în cadrul ședinței Consiliului de Administrație Renfe din 25 septembrie 2023, a fost făcută între cele trei mari companii maritime europene: MSC, CMA CGM și Maersk. Decizia va trebui ratificată de delegații Guvernului pentru Afaceri Economice și de Consiliul de Miniștri.

Companiile nu au dezvăluit valoarea tranzacției, iar părțile nu au definit structura pe care Renfe Mercancías o va asuma la finalul operațiunii. Presa spaniolă lansează două ipoteze: fie crearea unei noi companii cu Renfe și MSC ca parteneri, fie transferul de active către o companie existentă. Acordul prevede menținerea locurilor de muncă pentru toți angajații Renfe Mercancías.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut