Potrivit raportului JLL „Remodificarea depozitelor”, citat de Verkehrs Rundschau, 57% dintre proprietățile industriale și logistice din Germania sunt mai vechi de 10 ani, iar pe măsură ce îmbătrânesc, adesea nu mai pot satisface nevoile utilizatorilor lor. Eficiența energetică scăzută și emisiile mari de CO2 nu mai respectă standardele actuale, ceea ce face dificil pentru utilizatori să-și atingă obiectivele ESG. Prin urmare, ei caută din ce în ce mai mult proprietăți durabile. Pentru a-şi menține proprietățile logistice competitive, investitorii trebuie să ia măsuri de restructurare.

Raportul JLL ilustrează amploarea problemei: aproximativ 61% din proprietățile logistice din Europa de Vest și Centrală au mai mult de 10 ani și ar trebui verificate pentru aspectele de sustenabilitate.

În Germania, rata este de 57%, iar pe alte piețe occidentale consacrate situația este și mai urgentă. În Belgia, 82% din proprietățile logistice au mai mult de 10 ani, în Italia proporţia ajunge la 79%, iar în Franța la 75%.

Chiar și în regiunea ECE, unde construcția de proprietăți logistice moderne a început abia odată cu aderarea la UE în 2004, proprietățile mai vechi sunt majoritare, cum ar fi în Ungaria (66%) și Slovacia (62%).

În Germania, reducerea CO2 este o problemă importantă, în special pentru furnizorii de servicii logistice (37%). Utilizatorii din segmentele de e-commerce (26%), industrie (22%) și retail (14%) urmează, dar la distanță.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut