Germania dorește să contracareze deficitul de muncitori calificați printr-o nouă lege privind imigrația calificată ce a fost adoptată de curând, informează Verkehrs Rundschau. Astfel, pentru ca muncitorii străini calificați să poată veni mai ușor în Germania în viitor, Bundestag și Bundesrat au decis pe 7 iulie în favoarea unei reforme a imigrării lucrătorilor calificați, care va trebui să se bazeze pe trei piloni:

Coloana Muncitorilor calificați, care urmează să formeze elementul central al reformei. „Accentul este pus pe conceptul de muncitori calificați, care necesită echivalența calificărilor profesionale străine. În viitor, un muncitor calificat poate practica orice meserie ce necesită calificare”, se arată într-un comunicat privind reforma Consiliului Federal. Legea reduce pragurile salariale existente ale Cărții Albastre a UE și ușurează condițiile pentru tinerii profesioniști – precum și reglementările privind mobilitatea și reîntregirea familiei. De asemenea, reduce perioada de ședere necesară pentru acordarea unui permis de stabilire pentru deținătorii unei Cărți Albastre UE, precum și pentru lucrătorii calificați și membrii familiei acestora. Studenților străini li se vor oferi oportunități extinse de angajare în mediul secundar. „Legea simplifică și trecerea între sejururi în scop educațional și comercial.”

Stâlpul experienței Reforma imigrării lucrătorilor calificați are scopul de a deschide intrarea și ocuparea unui job calificat pentru toate grupurile profesionale fără o calificare recunoscută oficial în Germania. Potrivit Compact Council Federal, premisele sunt doi ani de experiență profesională relevantă, un salariu minim și cel puțin doi ani de pregătire recunoscută de stat în țara de origine.

Pilonul potențial Legea introduce așa-numita „carte de șansă” ca un nou permis de ședere bazat pe un sistem de puncte și menit să ofere lucrătorilor acces controlat pe piața muncii pentru a-și căuta un loc de muncă. Pentru a face acest lucru, lucrătorii trebuie să prezinte mai întâi dovada unei precalificări și să aibă cunoștințe de limba germană la nivelul A2 sau cunoștințe de limba engleză la nivelul B2. Potențialul de integrare durabilă pe piața muncii este determinat folosind criterii definite, cum ar fi calificări, cunoștințe de limba germană, experiență profesională și o conexiune cu Germania.

După încheierea procedurii parlamentare, legea va fi acum transmisă Președintelui Federal pentru semnare și poate fi apoi publicată în Monitorul Federal. Reglementările individuale vor intra în vigoare în ziua următoare anunțului, celelalte părți la un moment ulterior.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut