Cererea pentru vopsele decorative premium a crescut cu până la 25% în perioada mai-iulie, față de lunile din iarnă, și continuă să crească în tot sezonul estival, perioada preferată a românilor pentru renovarea locuinței. Bugetele pentru amenajarea locuințelor variază între 10.000 și 20.000 de euro, potrivit Murali Store, importatorul vopselelor premium Benjamin Moore în România.

Pe fondul cererii mari pentru vopsele decorative premium, piața de profil va crește cu 30% în perioada mai-septembrie, estimează Murali Store. „Sezonul estival este și sezonul renovărilor și al amenajărilor interioare. În ciuda scumpirilor materialelor de construcții, vopsele și finisaje, interesul pentru produse și soluții de amenajare interioară și decorarea locuinței este în prezent la cel mai mare nivel din ultimii ani, piața de lux cunoscând o nouă etapă de dezvoltare. În cadrul Murali Store, cele mai vândute produse în sezonul estival sunt vopsele premium Benjamin Moore, pentru care cererea a crescut cu 25% în primele luni din vară față de lunile din iarnă. Per total, vom vedea o creștere accentuată atât a business-ului nostru, cât și a pieţei, nu doar în sezonul de vară, ci pe întreg 2023”, declară Adriana Dobriceanu, co-fondator Murali Store.

Bugetele românilor pornesc de la 3.000 de euro, pentru renovarea și aplicarea vopselelor într-un apartament cu o suprafață medie, de 70 m2, și ajung la 20.000 de euro pentru amenajarea interioară și exterioară a unei case, cu o suprafață de peste 120 m2. „Cele mai multe cereri pentru vopsele decorative și consultanță în amenajarea locuințelor vin din București-Ilfov, Timișoara, Cluj, Iași și Constanța, iar o parte importantă dintre clienți (60%) își stabilesc concediul pentru renovarea locuințelor. În această perioadă, valoarea medie a comenzii crește până la 5.000 euro, iar printre cele mai căutate vopsele decorative, lavabile și ecologice, pe primul loc se află cele de la Benjamin Moore, urmate de cele italienești de la Valpaint și Cebos”, adaugă Adriana Dobriceanu.

Murali Store a preluat licența de distribuire a vopselelor Benjamin Moore în ianuarie 2022. În perioada ianuarie 2022-mai 2023, produsele Benjamin Moore au generat aproximativ 1 milion de euro din veniturile totale ale companiei.

Murali Store a înregistrat o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro în 2022, în creștere cu 10% față de anul anterior. Pentru 2023, compania estimează că va depăși cifra de 3 milioane de euro, din care aproape jumătate va fi generată de produsele brandului american Benjamin Moore.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut