Având în vedere capacitățile de transport limitate și creșterea prețurilor la materii prime, energie și combustibili, compania de logistică alimentară Nagel-Group a anunțat ajustări ale prețurilor.

Nagel-Group, una dintre cele mai mari companii de logistică alimentară a anunțat creșteri de prețuri pentru clienții săi. Măsura este justificată de cererea ridicată de capacități de transport, care crește disproporționat față de oferta de spațiu de marfă, în special în logistica alimentară. De asemenea, prețurile materiilor prime, energiei și combustibililor au continuat să crească. „Prin urmare, așteptăm cu nerăbdare un al treilea trimestru dificil al anului 2021 – cu creșterea prețurilor la logistică și transport.“

Preţul paleților creşte semnificativ

„Va trebui să reacționăm la condițiile de piață puternic schimbate și să ne ajustăm prețurile“, spune Carsten Taucke, CEO al Nagel-Group, dând un exemplu: „lemnul este extrem de rar în Germania, iar prețul lui s-a dublat de la începutul anului. Acest lucru se reflectă în prețurile echipamentelor de încărcare, cum ar fi paleții – la înlocuire sau reparare. În plus, rutele de transport pentru achiziționarea de lemn sunt în creștere, ceea ce cauzează costuri suplimentare. Schimbul de paleți ca serviciu este direct afectat de aceste creșteri de costuri.

Iar în săptămânile următoare, dacă sunt permise treptat din nou concertele, târgurile și alte evenimente, cererea de alimente va crește, însă cu salturi și limite. „Toate acestea se întâmplă pe fondul creșterii costurilor de personal și de afaceri. Prețurile de transport cresc şi din cauza lipsei de șoferi“, spune Carsten Taucke. Directorul general al Nagel Group anunță: “va trebui neapărat să vorbim cu clienții noștri despre aceste lucruri!”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare