Președintele Recep Tayyip Erdoğan a explicat rolul Turciei în transportul cerealelor ucrainene pe piețele globale: „20 dintre navele noastre se află în regiune. Vom transporta cerealele în țări terțe prin metoda «reexportului».

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că, la Summitul NATO desfășurat la Madrid, unde au fost luate decizii istorice pentru alianță, au fost prezentate planuri pentru exportul de cereale blocate în porturile ucrainene din cauza războiului. Cea mai importantă problemă atinsă de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în discursul său de închidere, a fost cea a cerealelor ucrainene. Acesta a spus că Turcia joacă un rol foarte important în rezolvarea acestei probleme care a dus la criza alimentară globală. „Vom încerca să ne menținem diplomația telefonică cu preşedintele Putin și preşedintele Zelensky. Vom încerca să operăm acest coridor cu ei. Avem aproximativ 20 de nave în zonă. Vom transporta cerealele în țările terțe prin metoda «reexportului». Ne vom asigura că aceste produse sunt descărcate și apoi livrate în țări terțe prin reexport. Avem întâlniri cu ambii lideri la fiecare 7 – 10 zile și cred că vom obține rezultate”, a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare