Transportatorii germani, revoltați de creșterea prețului la GNL vor organiza un protest vineri, 12 august. Mulți și-au retras camioanele din cursă deoarece la prețul actual le aduc pierderi și speră la obținerea unui ajutor de la stat.

GNL s-a dovedit a fi un combustibil foarte sensibil, capabil să își crească de câteva ori prețul în doar câteva luni, după ce la nivel european s-au investit foarte mulți bani pentru a-i convinge pe transportatori să-l folosească. La noul preț de 4 euro/litri, este aproape imposibil pentru transportatorii germani să poată face transport. Mulți și-au retras camioanele deoarece cu ele nu își pot câștiga nici măcar banii pe combustibil și așteaptă un ajutor de la guvernanți. Până atunci, ei au programat pentru vineri, 12 august, ora 14:30, un protest la sediul din Berlin al Ministerului. Acolo, transportatorii vor să strângă cât mai multe vehicule, care vor protesta cu bannere și megafoane.

În prezent, în Germania, există mai mulți oameni dornici să participe la acțiune, în special transportatorii cu vehicule cu GNL, care sunt direct afectați de creșteri. Cu toate acestea, la protest se vor alătura și proprietarii celorlalte tipuri de camioane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare