Săptămâna trecută, poliţia maghiară a controlat din aer vehiculele care circulau pe Autostrada M5. Acțiunea polițiștilor a vizat în primul rând utilizarea improprie a benzii de urgenţă a autostrăzii, reducerea numărului de nereguli legate de depășirile făcute de camioane și verificarea utilizării centurii de siguranţă.

Potrivit Police.hu, în cadrul acțiunii complexe desfășurate joi, 16 martie, 65 de șoferi străini și doi șoferi maghiari au încălcat regulile de depășire cu camioanele. Au fost mai mulți șoferi care, în ciuda campaniilor continue, nu și-au folosit centurile de siguranță în timpul conducerii.

În total, poliția a aplicat pentru 71 de cazuri amenzi de peste 1,5 milioane de forinți (aproape 19.000 de lei), cu posibilitatea plăţii acestora chiar la fața locului, folosind un terminal POS. Dintre toţi, 26 au ales să plătească imediat, scrie Infostart.hu.

Controlul traficului din spațiul aerian și-a dovedit încă o dată eficacitatea: în timpul acțiunii, poliţia de la sol a fost alertată cu privire la încălcările a 48 de şoferi pe baza semnalului transmis din spațiul aerian.

Acţiuni similare, care au ca scop îmbunătățirea siguranței circulației pe tronsonul Bács-Kiskun al autostrăzii M5, vor continua și în viitor. Poliția le cere celor care circulă pe autostradă să respecte în toate cazurile regulile speciale pentru autostrăzi pentru siguranța proprie și a celorlalți participanţi la trafic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare