Producătorul auto japonez Nissan Motor Co și concernul francez Renault SA plănuiesc să investească 600 de milioane de dolari în dezvoltarea de noi modele de mașini în India.

Companiile vor lucra la șase vehicule noi pentru clienții indieni, dar şi pentru pieţele externe: două vehicule electrice mici și patru SUV-uri. Este de așteptat ca, în consecință, personalul diviziei Renault Nissan Technology & Business Centre din orașul indian Chennai, care este angajat în cercetare și dezvoltare, este de așteptat să se extindă cu aproximativ 2.000 de oameni. Aceştia se vor adăuga celor 8.000 de angajați care lucrează în prezent. Asociația mixtă a companiilor din același oraș a exportat peste 1 milion de vehicule în 108 țări de când au început livrările în străinătate, în 2010.

„India este o piață cheie pentru Renault Group. În ultimii 14 ani, am dezvoltat prezența locală a mărcii Renault, ajungând la vânzări de 100.000 vehicule pe an. India joacă totodată un rol cheie în activitățile noastre de cercetare și dezvoltare”, a declarat François Provost, director de dezvoltare internațională și de parteneriate al Renault Group și Director General al Alliance Purchasing Organization.

Săptămâna trecută, consiliile de administrație ale Nissan și Renault au aprobat un acord de renegociere a termenilor alianței bilaterale: Renault își va reduce treptat participația de 43,4% la Nissan la 15%, pentru a egala participația companiei nipone în Renault.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare