La punctul de control Porubne – Siret a avut loc o întâlnire între șefii administrațiilor vamale din Ucraina, România și Republica Moldova și un reprezentant al Misiunii de Consultanță UE în Ucraina. Aici s-au încheiat acorduri privind simplificarea formalităților vamale și deplasarea produselor agricole prin punctele de control de la granița Ucrainei cu statele vecine, precum și dezvoltarea cooperării în domeniul schimbului de informații preliminare și al sistemului de notificare prealabilă a situațiilor de urgență la frontiera româno-ucraineană.

Printr-un acord prealabil pentru iunie 2023, Serviciul Vamal al Ucrainei și Administrația Vamală din România intenționează să implementeze proiecte pilot privind aplicarea Sistemului de notificare prealabilă și schimbul de informații privind camioanele goale care se deplasează prin punctele de control.

Potrivit Logist.Today, în cadrul ședinței au mai fost semnate: o declarație comună a administrațiilor vamale din Ucraina, România şi Moldova, un Memorandum de înțelegere între Serviciul Vamal al Ucrainei și Administrația Vamală a României privind implementarea schimbului automat de informații vamale în cadrul EU4Digital şi un protocol între Serviciul Vamal al Ucrainei și Administrația Vamală a României privind introducerea unui sistem de notificare prealabilă a situațiilor de urgență la frontiera româno-ucraineană.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut