La 16 august 2021, compania daneză de logistică DSV Panalpina a anunțat finalizarea achiziției Global Integrated Logistics de la Agility, la un preț de 312,7 milioane de euro. DSV Panalpina explică faptul că, „odată cu achiziționarea lui Gil, devine unul dintre primii trei operatori mondiali din sectorul transporturilor și logisticii, care are ca scop să continue să dezvolte afacerea din această poziție puternică”.

Vorbind despre o creștere ulterioară, chiar în ziua acestui anunț s-a discutat şi despre interesul faţă de DB Schenker. De data aceasta există ceva mai mult decât ipotezele apărute anterior (în mai), deoarece directorul financiar DSV, Jens Lund, vorbește despre asta în 16 august într-un interviu acordat ziarului ShippingWatch. El a declarat că firma sa ar fi interesată să achiziționeze acțiunile DB Schenker, dacă ar fi scoase la vânzare.

Vânzarea parțială sau totală a DB Schenker de către Deutsche Bahn Group este o problemă care revine periodic în prim plan, din nevoia de a oferi lichidități companiei feroviare germane. Însă analiștii cred că este puțin probabil ca DB să își comercializeze importanta divizie logistică înainte de alegerile din Germania, care vor avea loc în septembrie.

Din această perspectivă, trebuie remarcat apelul la prudență făcut de un purtător de cuvânt al DB Schenker către ShippingWatch după interviul cu Jens Lund: „Dorinţa de achiziții a DSV este bine cunoscută în sector“, a spus el. „Cu toate acestea, întrucât proprietarul nostru nu are în prezent planuri de a vinde DB Schenker, orice considerație este pur ipotetică.“

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare