Ca urmare a confruntării cu un număr tot mai mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, guvernul federal adoptă noi măsuri pentru protejarea populației și îmbunătățirea ratei de vaccinare.

Astfel, din 24 noiembrie, guvernul a introdus așa-numitele „restricții 3G” pentru accesul la locul de muncă, ceea ce presupune dovada vaccinării sau a trecerii prin boală sau a unui test cu rezultat negativ. Dat fiind că nu este menționată vreo excepție pentru șoferii profesioniști, asociația germană BGL recomandă purtarea de către şoferi asupra lor a certificatului pentru a evita eventualele neplăceri.

În plus, între orele 22:00 și 05:00 s-au stabilit restricţii privind mobilitatea, însă cu excepții pentru deplasările din motive de muncă sau în caz de urgență. Oamenii vor putea, de asemenea, să-și părăsească locuinţele de la 22:00 până la miezul nopții pentru a desfășura activități fizice.

S-a impus, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor de tip FFP2 (sau similare) pentru a intra în magazine alimentare, farmacii sau benzinării.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare