Noile tarife de taxare pentru camioane se aplică retroactiv, iar rambursarea poate fi solicitată începând cu luna noiembrie prin intermediul unei platforme online de la Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor.

De la 1 octombrie 2021, se aplică noi taxe pentru camioanele care circulă în Germania. Cota taxei de trecere pentru costurile de infrastructură va scădea retroactiv până la 28 octombrie 2020. Pentru călătoriile în perioada 28 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021, taxele de trecere pot fi rambursate proporțional la cerere, potrivit Toll Collect. Rambursarea poate fi solicitată la Oficiul Federal pentru Transportul Mărfurilor începând cu 3 noiembrie 2021 printr-o nouă platformă online de pe site. Cererea poate fi făcută până la sfârșitul anului 2023, potrivit Toll Collect.

Scutirea de taxe pentru vehiculele alimentate cu gaz natural a fost, de asemenea, recent reglementată. De la 1 octombrie 2021, scutirea de taxă pentru camioanele alimentate cu gaz natural se va aplica numai vehiculelor care au fost livrate din fabrică pentru a funcționa cu CNG (gaz natural comprimat), LNG (gaz natural lichefiat) sau cu dublă alimentare, LNG/motorină. În plus, vehiculele trebuie să aibă o omologare de sistem în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 595/2009 și să îndeplinească cerințele clasei de emisii Euro VI. Potrivit Toll Collect, vehiculele care au fost modernizate sau completate cu unul sau mai multe rezervoare de gaze naturale vor fi supuse taxării de la 1 octombrie 2021. Același lucru este valabil și pentru vehiculele alimentate cu gaz natural care nu fac parte din clasa de emisii Euro VI. Unităţile cu GPL (gaz petrolier lichefiat) sunt, în general, supuse taxării.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare