După performanțe record în martie, exporturile de carne de vită și porc din SUA au continuat să crească în aprilie, conform datelor publicate de USDA și compilate de Federația americană de export de carne (USMEF).

Exporturile de carne de vită din SUA din aprilie au înregistrat un nou record valoric, de 808,3 milioane de dolari (+ 35% față de anul trecut), volumul exporturilor ajungând la 121.050 tone metrice (+ 23% de la an la an). În ceea ce priveşte mușchiul de vită, exporturile au înregistrat a treia mărime a tututor timpurilor, cu 94.656 tone metrice (+ 21%), evaluate la un record de 726,7 milioane de dolari (+ 36%). În primele patru luni, exporturile de carne de vită s-au plasat cu 5% înaintea ritmului de anul trecut, la 454.398 tone, cu o valoare în creștere de 10%, până la 2,93 miliarde de dolari. Exporturile de mușchi de vită au crescut cu 8%, până la 357.570 t, evaluate la 2,63 miliarde de dolari (+ 12%).

Exporturile de carne de porc au fost pe locul șase ca mărime în aprilie (269.918 t), în creștere cu 2% față de anul trecut. Valoarea exporturilor a fost de 749,2 milioane de dolari, în creștere cu 10% și a patra cea mai mare valoare înregistrată. Muşchiul de porc a urmat o traiectorie similară, crescând cu 3% în volum (224.179 tone metrice) și cu 10% în valoare (641,7 milioane de dolari). Până în aprilie, exporturile de carne de porc au fost cu 5% mai mici decât anul trecut (1,05 milioane de tone), evaluate la 2,82 miliarde de dolari (- 3%). Exporturile de mușchi de porc au scăzut cu 5%, până la 883.599 t, fiind evaluate la 2,43 miliarde de dolari (- 4%). „Aprilie 2020 a fost o lună dificilă pentru exporturile de carne roșie, deoarece am început să vedem întreruperi în lanțul de aprovizionare legate de Covid-19. Deși nu este o surpriză faptul că exporturile s-au comportat mult mai bine în aprilie 2021, suntem încântați să vedem că cererea globală a continuat să se bazeze pe creșterea pe scară largă din martie”, a declarat președintele și CEO-ul USMEF, Dan Halstrom. Acesta a avertizat, totuși, că pandemia constituie încă o preocupare majoră pentru industria cărnii din SUA, adăugând incertitudine climatului de afaceri în multe destinații de export. Provocările logistice, inclusiv lipsa containerelor și congestionarea continuă din multe porturi americane, prezintă, de asemenea, obstacole semnificative în calea exporturilor de carne roșie. „În timp ce condițiile se îmbunătățesc pe multe piețe cheie, impactul Covid-19 este cel mai intens pe care l-a avut vreodată Taiwan, iar contramăsurile sporite sunt de asemenea în vigoare în Japonia și alte țări asiatice. Dar activitatea serviciilor alimentare se recuperează pe piețele noastre din America Latină, iar cererea cu amănuntul – atât în medii tradiționale, cât și în comerțul electronic – a fost remarcabilă, iar USMEF continuă să găsească modalități inovatoare pentru ca industria SUA să valorifice aceste oportunități. Lucrăm, de asemenea, cu parteneri din industrie și agenții de reglementare pentru a găsi modalități de a îmbunătăți fluxul de ieșire a mărfurilor, ceea ce este esențial pentru menținerea creșterii exporturilor.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare