Deşi Asociația Norvegiană a Transportatorilor (NLF), Clubul Auto Norvegian (KNA) și chiar Poliția Rutieră Norvegiană, s-au opus introducerii noilor amenzi, modificările tocmai au intrat în vigoare și au stabilit penalități la un nivel record.

Potrivit NFL, noul tarif a intrat în vigoare la 1 februarie 2023, incluzând, printre altele, pedepse mai mari pentru depășirea vitezei, trecerea la lumina roșie a semaforului sau folosirea telefonului la volan.

Depășirea limitei de viteză cu 25 km/h în zonele urbane va costa acum 12.100 de coroane norvegiene, adică 1.100 de euro. Folosirea telefonului în timpul conducerii a fost evaluată la 9.700 de coroane, adică 880 de euro, la fel fiind amendată şi trecerea pe roşu la semafor. De asemenea, conducerea unui camion „la limită” poate fi o cheltuială relativ costisitoare în Norvegia, întrucât depășirea vitezei cu 10 km/h este evaluată la 3.000 de coroane, adică 270 EUR.

Noile cuantumuri ale amenzilor sunt considerate exorbitante chiar şi de transportatorii norvegieni. Pentru a sublinia această afirmație, NFL a comparat noile amenzi cu cele din Danemarca și Suedia. Astfel, potrivit 40ton.net, o amendă pentru depășirea limitei de viteză cu 25 km/h într-o zonă urbană este de trei ori mai ieftină în Danemarca și de patru ori mai ieftină în Suedia. De asemenea, se va plăti de cinci ori mai puțin pentru folosirea telefonului în Danemarca și de șapte ori mai puțin în Suedia, în timp ce, în cazul trecerii pe roșu, amenda în ambele țări va fi de trei ori mai mică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare