Într-un comunicat de presă, producătorului de ambalaje din carton Smurfit Kappa avertizează asupra consecințelor noilor propuneri ale UE. Materialele reciclabile precum cartonul și cartonul ondulat din ambalajele de transport sunt penalizate în noile obiective de reciclare discutate în Parlamentul UE și în Consiliul European, în timp ce plasticul va fi avantajat.

Unele dintre propunerile aflate în discuție în grupul de lucru al UE pentru mediu ar putea forța din neatenție piața să treacă la ambalaje din plastic, care vor avea un impact mult mai mare asupra mediului. Vor declanșa perturbări într-o industrie care funcționează bine, care angajează direct 100.000 de oameni în UE și alți 270.000 indirect și contribuie cu 25 de miliarde EUR pe an la economia europeană, scrie SCM News.

Propunerea UE privind reciclarea ambalajelor riscă să ducă la o utilizare sporită a ambalajelor din plastic – chiar la dublare – şi, prin urmare, la mai multe deșeuri de plastic și la poluare. Acest lucru ar avea consecințe catastrofale asupra mediului și ar fi contrar tranziției către o economie circulară şi Pactului verde european. „Susținem ambițiile UE, dar modificările propuse sunt contraproductive. Acestea vor introduce obiective de reciclare obligatorii pentru ambalaje într-un mod prea general, ceea ce înseamnă că până în 2040 cantitatea de plastic produsă inutil se va dubla în loc să se reducă semnificativ. Credem că ambalajele reutilizabile și cele reciclabile se completează reciproc”, spune Per Frederiksen, CEO Smurfit Kappa Scandinavia, completând: „produsele pe bază de hârtie sunt complet regenerabile, reciclabile și biodegradabile, iar Europa are cea mai mare rată de reciclare din lume. Cartonul joacă un rol important în tranziția UE către o economie circulară, dar, pe măsură ce lumea se străduiește să reducă plasticul, aceste modificări propuse merg exact în direcția opusă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut