În cadrul celui de-al cincilea pachet de măsuri împotriva Rusiei, Uniunea Europeană a inclus o interdicție extinsă a importurilor, inclusiv a produselor din cauciuc. 

Interdicțiile suplimentare de import acoperă cimentul, produsele din cauciuc, lemnul, băuturile spirtoase, băuturile alcoolice și fructele de mare. De asemenea, vizează şi importurile de potasiu din Belarus.

După cum sunt definite de lista UE, „produsele din cauciuc” cuprind o gamă largă de articole și substanțe, inclusiv anvelope și produse industriale, precum și multe materiale și compuși din cauciuc sintetic.

Împreună, aceste măsuri acoperă comerțul în valoare de 5,5 miliarde de euro, potrivit Comisiei Europene.

Mai mult, cel mai recent pachet de sancţiuni interzice importurile de cărbune rusesc, accesul operatorilor ruși de transport de marfă din Rusia și Belarus și intrarea în UE a navelor sub pavilion rusesc.

UE a aplicat, de asemenea, interdicții specifice privind exportul de produse în Rusia, acoperind semiconductorii avansaţi, mașinile sensibile, transportul și produsele chimice.

„Împreună cu cele patru pachete anterioare, aceste sancțiuni vor contribui și mai mult la creșterea presiunii economice asupra Kremlinului și la paralizarea capacității acestuia de a finanța invazia Ucrainei”, a spus CE.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare