Nokian Tyres își accelerează planurile de a investi în noi capacități de producție în Europa, pentru a aborda incertitudinea cauzată de războiul ruso-ucrainean. Într-o declarație din 30 martie, producătorul finlandez de anvelope a spus că, pentru a sprijini noua capacitate în Europa, consiliul de administrație al companiei va reduce plata dividendelor în următoarea adunare generală anuală din 28 aprilie.

Consiliul de administrație va propune plata a 0,55 euro pe acțiune din exercițiul financiar 1 ianuarie – 31 decembrie 2021, însumând astfel 76,1 milioane de euro. Anterior, consiliul propusese să plătească 1,32 euro pe acțiune, în două rate.

Producătorul de anvelope a menționat, de asemenea, potrivit European Rubber Journal, că va continua să extindă capacitatea de producţie la fabricile sale din Nokia (Finlanda) și Dayton (Tennessee).

Operațiunile rusești ale Nokian sunt sub presiune de la invadarea Ucrainei de către Moscova. Compania a anunțat pe 22 martie că va continua să opereze la fabrica sa de anvelope pentru autoturisme din Vsevolozhsk, Rusia, dar va „căuta în mod activ capacitate suplimentară” şi în altă parte.

Compania îşi continuă activitatea în Rusia pentru a se asigura că fabrica este operată și controlată de Nokian Tyres și în viitor. „Nu mai investim în producția rusă”, a subliniat însă producătorul finlandez de anvelope.

Nokian a generat 336 de milioane de euro, aproximativ 20% din vânzările grupului, din operațiunile sale de producție de anvelope din Rusia anul trecut. Fabrica de 1.600 de angajați a companiei de lângă Sankt Petersburg are capacitatea de a produce 17 milioane de unități/an de anvelope radiale pentru autoturisme și autoutilitare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare