Nordic Group, companie românească din domeniul distribuției de produse alimentare premium în Retail, HoReCa și Cofetării, investește 250.000 de euro în echiparea a două depozite cu o suprafață de 3.700 mp, din județele Giurgiu și Timiș, cu panouri fotovoltaice care vor produce anual 505MWh de energie electrică.

Prin punerea în funcțiune a celor două proiecte fotovoltaice, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 158,84 t/an și eliminarea a 1,5 kg de deșeuri radioactive.

“Responsabilitatea față de mediul înconjurător înseamnă să ai o serie de valori, dar și să acționezi concret. Pe lângă aspectele de ordin financiar, am luat în calcul beneficiile pe care energia verde le are asupra mediului înconjurător”, declară Dan Nistor, General Manager Nordic Group.

Proiectul de energie solară dezvoltat de Nordic Group cuprinde două faze de dezvoltare.

Prima a fost deja finalizată și a implicat dotarea depozitului Nordic Group din comuna Joița, județul Giurgiu, cu o suprafață utilizabilă de 2.800 mp, cu panouri fotovoltaice care vor produce anual 337 MWh de energie electrică. Puterea instalată propusă a generatorului fotovoltaic este de 302 kWp.

Prin punerea în funcțiune a acestui proiect, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 106 t/an și reducerea cantității de deșeuri radioactive cu 1 kg. În această configurație, 100% din energia produsă de instalația fotovoltaică se consumă direct, ceea ce reprezintă 20,3% din consumul anual de energie electrică al depozitului. Producția de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiției în 2,17 ani.

Pentru acest proiect, s-au folosit panouri solare „split” cu celule „half-cut”. În faza a doua, valoarea investiției se ridică la 83.500 de euro și implică dotarea cu un sistem solar fotovoltaic a depozitului Nordic Group din comuna Izvin, județul Timiș, care are o suprafață de 900 mp. Proiectul acesta urmează să înceapă până la finalul lui aprilie 2024. Puterea instalată propusă a generatorului fotovoltaic este de 159,5 kWp, iar producția anuală de energie electrică se ridică la 168 MWh.

În această configurație, 100% din energia produsă de instalația fotovoltaică se consumă direct, ceea ce reprezintă 48% din consumul anual de energie electrică al depozitului. Producția de energie rezultată în urma montării sistemului fotovoltaic va conduce la o amortizare a investiției în 2,38 ani.

Prin punerea în funcțiune a proiectului fotovoltaic din Timiș, compania va contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu 52,84 t/an și va reduce cu 0,5 kg cantitatea de deșeuri radioactive.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut