Sunman, renumita companie turcă de jucării a anunţat că a încheiat o înţelegere pentru preluarea Noriel. Sunman este liderul pieței turcești în comerțul cu amănuntul, distribuția și producția de jucării, în timp ce Noriel este cel mai mare retailer de jucării, jocuri și produse pentru bebeluși din România.

Fondată în 1985, compania Sunman urmărește să-și extindă prezența în străinătate prin prelurări, să-și extindă gama de produse și exporturile. Cu toate acestea, dimensiunea tranzacției nu a fost dezvăluită, potrivit Daily Sabah.

Operând sub mărcile Sunman și Toyzz Shop, retailerul turc deține aproape 250 de magazine în Turcia și în nordul Ciprului. Deschiderea unui magazin în Kosovo la începutul acestei luni a marcat şi prima sa ieşire în străinătate.

„Evaluăm de mult timp oportunitățile de cumpărare în străinătate în cadrul strategiilor noastre de creștere orientate spre export”, a declarat președintele Sunman Group, Cem Sunman. „Evaluăm achiziția mărcii Noriel ca un pas important care ne va crește cota de piață în străinătate și cuvântul nostru în regiune și ne va sprijini exporturile.”

Noriel a început ca o afacere de familie în anii 1980. În 2016, a fost achiziționată de Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Europa Centrală și de Est. În prezent, operează o rețea de 88 de magazine în toată România. De asemenea, platforma online acoperă și Bulgaria.

Noriel este de așteptat să atingă un venit maxim istoric de aproximativ 312 milioane de lei (aproximativ 64 milioane dolari), a spus Enterprise Investors într-un comunicat. „Astăzi, Noriel este singurul jucător din România care oferă un serviciu cu adevărat omnichannel care maximizează sinergiile online și offline”, a declarat Dariusz Pietrzak, vicepreședinte Enterprise Investors.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare