Inspectorii Autorității Norvegiene pentru Drumuri Publice au monitorizat şi penalizat şi în 2022 cu atenție vehiculele și șoferii care nu respectă regulile. Din cele 496.000 de vehicule grele care au tranzitat punctul de control în ultimul an, aproximativ 85.000 de camioane au fost inspectate amănunțit. Din cele 84.351 de controale efectuate, s-au constatat încălcări și deficiențe în 47.623 de cazuri, anunţă serviciul de presă al Autorității pentru Drumuri Publice (SVV).

„În general, vehiculele grele sunt în stare foarte bună. Totuși, încă sunt prea multe cu defecte sau deficiențe, mai ales în ceea ce priveşte anvelopele, frânele și arimarea mărfii”, declară Kjetil Vigdel, șeful departamentului de inspecție al SVV. Însă, potrivit acestuia, statisticile de inspecție nu arată că mai mult de jumătate din toate vehiculele de pe drumurile din Norvegia au defecțiuni. „Faptul că multe dintre cele selectate pentru inspecție au deficiențe arată că alegem vehiculele și șoferii potriviți. Ne străduim să nu-i reținem pe cei care se descurcă bine, ci să îi oprim doar pe cei care nu respectă legile și reglementările și pot reprezenta un pericol pentru ei și pentru alți utilizatori ai drumului. Marea majoritate a vehiculelor grele care circulă pe drumurile norvegiene sunt în regulă.”

Aproximativ 23.500 de șoferi verificaţi nu au avut dreptul de a-şi continua cursa până la remedierea abaterilor și defecțiunilor identificate. Apoi, peste 13.000 dintre vehicule erau supraîncărcate sau nu aveau o asigurare adecvată a încărcăturii.

În total, în 2022 au fost emise peste 11.000 de amenzi pentru încălcări din diverse motive, iar 1.900 de șoferi și companii de transport au încălcat una sau mai multe condiții. Mai mult de jumătate au avut la bază încălcări grave ale regulilor de conducere și odihnă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut