Deși situația generală a pieței este bună, este îngrijorător faptul că șapte companii din zece spun că primesc avertismente de la furnizori cu privire la întârzierile sau anulările livrărilor din cauza coronavirusului, spune directorul politicii sociale a Federaţiei norvegiene a Industriei Construcţiilor (BNL), Jørgen Leegaard.
În septembrie se observă aceeași tendință ca în august, respectiv o situație a pieței în general bună. Doar 5% dintre companiile participanre la un sondaj NHO spun că este rău și doar 15% experimentează o cerere mai mică și anularea comenzilor, arată Jørgen Leegaard într-un comunicat de presă al BNL, a treia cea mai mare asociație din Confederaţia Norvegiană a Întreprinderilor (NHO).
De asemenea, există foarte puține companii care cred că sunt ameninţate de faliment. „Suntem încă în plin sezon pentru industrie și este îmbucurător să vedem că există un impuls și o activitate bună, deși, desigur, există întotdeauna diferențe între diferitele industrii și piețe”, subliniază Leegaard.
Există însă îngrijorările privind întârzierea sau anularea livrărilor legate de aprovizionarea cu materii prime și materiale. „Se observă încă o mare cerere pentru unele materii prime pe piața mondială, precum și provocări de livrare pentru unele bunuri care pot contribui la întârzieri în proiecte”, spune acesta.
BNL a urmărit, de asemenea, situația comenzilor companiilor. „Circa 46% din companii consideră că restanța comenzilor pentru anul viitor este cam la fel ca înainte de pandemie, în timp ce 23% spun că e mai bună sau mult mai bună. De asemenea, 21% răspund că restanța comenzilor este mai slabă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut