De la 1 martie, Administrația Norvegiană a Drumurilor Publice și Poliția pot aplica amenzi pentru anumite încălcări ale reglementărilor privind transportul comercial. Autorităţile doresc să se emită amenzi mai mari atunci când reglementările de transport comercial sunt încălcate, pentru a obliga cât mai mulți oameni să respecte regulile.

Până în prezent, Administrația rutieră norvegiană a pus în aplicare încălcări ale regulilor specifice privind, printre altele, cabotajul transportului de mărfuri, prin sesizarea poliției. „De la 1 martie, putem impune amenzi la fața locului, ceea ce face ca activitatea noastră de control să fie mai eficientă”, spune Stine Yttervoll Lepsøy de la Administrația rutieră norvegiană.

Ministerul Transporturilor introduce o amendă pentru lipsa permisului de conducere si a autorizaţiei de transport. În acele cazuri în care compania de transport nu deține un document/ certificat de șofer, amenda este de 60.000 NOK (5.230 euro).

Şi tarifele pentru supraîncărcarea vehiculelor s-au modificat începând cu 1 martie, aplicându-se la sarcină pe osie, boghiu, boghiu triplu și greutate totală. Noile tarife pot fi găsite pe site-ul Administrației Norvegiene a Drumurilor Publice.

Există un cadru nou şi pentru cabotajul transportului de pasageri. De la 1 ianuarie 2024, companiile străine de transport de persoane pot efectua curse pe drumurile norvegiene doar pentru perioade de maximum 20 de zile consecutive și maximum 30 de zile în total pe an calendaristic. Se calculează începutul perioadei de cabotaj din ziua în care transportatorul începe prima călătorie de cabotaj în Norvegia. Perioada se încheie atunci când vehiculul folosit este în afara țării. „Cadrul care a fost stabilit acum este în conformitate cu Planul de acțiune al guvernului împotriva dumpingului social în sectorul transporturilor și ajută la asigurarea unor condiții de concurență echitabile”, conchide Stine Yttervoll Lepsøy.

FOTO: Administrația rutieră norvegiană

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut