Industria transporturilor bate adevărate recorduri în privinţa inspecţiilor de stat, cu servicii de control înscrise literalmente în mediul de lucru cotidian. Acest lucru este evidențiat perfect de cele mai recente date publicate în Norvegia.

Presa norvegiană a publicat statistici privind inspecțiile camioanelor din prima jumătate a anului 2022. După cum a calculat biroul Statens Vegvesen, responsabil în Norvegia, printre altele, pentru supravegherea transportului, 256.553 de vehicule grele au fost verificate amănunțit la punctele sale de control pe parcursul a șase luni. Cu alte cuvinte, norvegienii au efectuat până la un sfert de milion de inspecții de transport în șase luni, notează 40ton.net.

Asta ar putea însemna aproape 10.000 de camioane verificate săptămânal, o cifră surpinzătoare, mai ales având în vedere natura de ţară netranzitată a Norvegiei și traficul moderat intens.

Eficacitatea controalelor norvegiene este, de asemenea, impresionantă, ridicându-se la aproximativ 10%. Din cele peste 256.000 de camioane verificate, până la 25.000 au evidențiat nereguli care au dus la deschiderea procedurilor oficiale. Mai mult, unui număr de 12.000 de autovehicule li s-a interzis imediat continuarea traseului, inclusiv din cauza unor probleme legate de starea tehnică, asigurarea necorespunzătoare a încărcăturii sau nereguli în documente. În plus, au fost și amenzi mai mici pentru șoferi, care au vizat 1.003 persoane.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare