Autoritatea rutieră norvegiană a testat recent un nou tip de dispozitiv care identifică audio, prin sunete, camioanele cu defecte periculoase, potrivit bil24.no. Dispozitivul testat poate detecta utilizarea/lipsa lanțurilor de zăpadă, precum și camioanele care prezintă defecțiuni grave, precum: frâne uzate, defecțiuni ale sistemului de frânare, scurgeri în sistemul pneumatic sau de lichid hidraulic, arimarea necorespunzătoare a sarcinii, precum și modificări care conduc la schimbarea nivelului general de zgomot.

„Acest senzor de sunet poate fi unul dintre elementele care spun automat ce vehicule trebuie selectate pentru inspecție. Datorită acestui fapt, putem opri pentru inspecție acele mașini care au defecte şi putem scoate mai multe vehicule periculoase de pe şosele”, a declarat Oyvind Eikeland, manager de proiect Autoritatea rutieră.

Eikeland consideră că, pe lângă eficientizarea activității Autorității rutiere norvegiene, noul sistem va aduce beneficii transportatorilor şi altor utilizatori ai drumurilor. „Putem ajunge să oferim informații direcționate și utile, cu semne dinamice cum ar fi: «Folosiți un lanț», «Mulțumesc pentru utilizarea unui lanț» sau «Verificați fixarea sarcinii».”

Testarea noului echipament a corespuns așteptărilor, iar dezvoltatorii au obținut rezultate bune, care, în opinia lor, fac posibilă distingerea sunetelor unele de altele. „Putem continua testarea în direcția utilizării lanțurilor. Este un sunet atât de clar și unic, încât putem obține senzori să-l capteze relativ repede. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de captarea altor sunete, proiectul trebuie să mai treacă prin teste suplimentare. În continuare, vom vedea dacă un senzor de sunet poate face călătoriile de zi cu zi mai ușoare atât pentru transportatori, cât și pentru alți utilizatori ai drumului. Cel puțin primele rezultate au fost promițătoare”, a mai spus managerul de proiect.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut