Deşi nu face parte din UE, Norvegia vrea să implementeze în legislația sa Regulamentul UE privind înregistrarea șoferilor străini detașați în țară, după cum anunţă Ministerul Norvegian al Muncii și Integrării, citat de Logist.Today.

Ministerul a înaintat deja propuneri pentru noi reguli, conform cărora șoferii companiilor de transport străine care operează curse către Norvegia ar trebui să fie considerați lucrători detașați și să aibă salarii și condiții de muncă norvegiene. De asemenea, se propune ca şi companiile de transport străine să înregistreze anumite informații despre business, șofer, vehicul și atribuire la Autoritatea Norvegiană de Inspecție a Muncii, înainte de a intra în Norvegia. „Înregistrarea va oferi o imagine de ansamblu mai bună asupra activităților transportatorilor străini în Norvegia și, prin urmare, o bază mai bună de supraveghere și control”, a declarat Marte Mjos Persen, ministrul norvegian al Muncii și incluziunii sociale.

Ministerul a mai propus ca firmele de transport străine să se asigure că anumite documente sunt prezente la bord, în vehicul, și pot fi prezentate la controalele rutiere, dar și să răspundă solicitărilor specifice privind salariile și nu numai, la cererea Inspectoratului de Muncă din Norvegia. Înregistrarea informațiilor și contactarea ulterioară se vor face prin Sistemul IMI.

Noile propuneri guvernamentale trebuie luate în considerare în termen de 8 săptămâni, mai precizează Logist.Today.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut