Pe 10 mai, operatorul feroviar finlandez Nurminen Logistics a lansat primul tren de containere pe noua rută sudică Trans-Caspică ce ocoleşte Federația Rusă. Potrivit serviciul de presă al Nurminen Logistics, trenul pleacă din Chongqing, China, și trece prin Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și România, până în Europa Centrală.

Nurminen Logistics a construit ruta în două luni de la zero, împreună cu căile ferate din Kazahstan, ceea ce relevă expertiza extinsă a companiei și capacitatea de a reacționa rapid la nevoile clienților într-un domeniu logistic global în schimbare. Au fost depuse eforturi semnificative de către Kazahstan, dar și de alte țări interesate. Există o mare cerere pentru noua rută. Primul tren a plecat complet încărcat, iar spaţiul pe următorul tren, programat pentru 25 mai, este aproape epuizat.

Primul tren transportă containere cu o gamă largă de mărfuri de la clienți europeni, în special componente din diverse industrii și produse cu cerere mare vara, de la căzi cu hidromasaj, la echipamente pentru sporturi în aer liber.

Ruta Trans-Caspică îmbină transportul feroviar cu cel maritim şi răspunde perfect nevoilor lanțurilor moderne de transport, unde timpul și respectarea mediului joacă un rol semnificativ. Timpul de transport din China către Europa Centrală este de aproximativ trei ori mai rapid decât în transportul maritim. „Deschiderea rutei a necesitat o încredere puternică din partea China Railways în operațiunile noastre și, mai presus de toate, încrederea clienților în noi. În plus, operatorul de căi ferate Nurminen a demonstrat expertiză și implementare excelentă într-o situație dificilă și cu ritm rapid”, a declarat Olli Pohjanvirta, CEO Nurminen Logistics.

În iunie, compania plănuiește să introducă săptămânal astfel de curse.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare