Un tribunal din Rotterdam a obligat compania olandeză Wemmers Tanktransport să plătească retroactiv nouă șoferi români de camioane, conform reglementărilor olandeze. Șoferii români au fost angajați de filiala cehă a Wemmers, Unitrans, între 2011 și 2015, dar au condus în principal spre și dinspre Olanda. Instanța a considerat angajarea la Unitrans ca o construcție falsă.

Ca justificare pentru această evaluare, un purtător de cuvânt al instanței a declarat presei olandeze că atât Wemmers, cât și Unitrans, aparțineau aceluiași proprietar principal. În opinia Curții, contractele Unitrans nu au făcut decât să justifice scăderea salariilor și a impozitelor pentru conducătorii auto.

Wemmers și cei nouă șoferi urmează acum să fie de acord în afara instanței cu privire la valoarea exactă a despăgubirilor. În cazul în care această negociere nu va reuși, instanța va stabili valoarea salariilor pentru fiecare dintre cei nouă șoferi în mod individual. Potrivit sindicatului olandez al șoferilor FNV, care i-a reprezentat pe cei nouă șoferi în instanță, fiecare șofer avea dreptul la câteva zeci de mii de euro.

Judecătorul a subliniat că hotărârea sa se referă doar la cele nouă cazuri individuale examinate. Eventualele acuzaţii ale altor șoferi Unitrans, care au condus și ei pentru Wemmers în Olanda, ar trebui să fie examinate individual. Von Wemmers nu a vrut să comenteze verdictul.

Wemmers Tanktransport are sediul central în Bleskensgraaf, la est de Rotterdam, și este specializată în transportul  lichidelor alimentare la nivel european. Compania are filiale în Germania (Hamburg), Belgia, Austria și Cehia, două hub-uri în Franța și agenții în Anglia și Italia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut