Raven SR (companie de combustibili regenerabili) și Hyzon Motors (producător de vehicule comerciale cu celule cu hidrogen), au încheiat un parteneriat pentru a construi până la 100 de centre de hidrogen în SUA și în întreaga lume. Acordul mai prevede ca Hyzon să dobândească o acțiune minoritară în Raven SR.

Primele centre vor fi construite în zona golfului San Francisco, iar punerea în funcțiune este așteptată în 2022. Ulterior, Hyzon și Raven se vor extinde în restul Statelor Unite și la nivel global.

În centrele construite pe sau în apropierea gropilor de gunoi, Raven va transforma deșeurile organice mixte și multiple, inclusiv deșeuri solide municipale, deșeuri verzi, alimentare, medicamente, hârtie etc. în hidrogen regenerabil produs local pentru flota de vehicule comerciale cu emisii zero a Hyzon. Procesul patentat de reformare cu abur/CO2 propus de Raven îi permite să fie unul dintre singurele procese de transformare a deșeurilor în hidrogen fără ardere din lume.

În reformarea cu abur CO2 nu se adaugă oxigen sau aer (adică 78,09% azot, 20,95% oxigen, 0,93% argon, 0,04% dioxid de carbon și cantități mici de alte gaze); acesta este, de fapt, evacuat, deci nu există ardere în interior. Ca urmare, EPA a stabilit că metoda Raven este un proces fără ardere.

Raven furnizează toată căldura endotermă necesară din surse din afara reformatorului, recuperând căldura reziduală și/sau căldura electrică până la 1.200°F (649°C). Sistemul poate controla şi gradientul de temperatură de-a lungul axei reformatorului rotativ de la 300°F (149°C) în față, până la 1.200°F la ieșire, ceea ce permite controlul reformatorului rotativ atunci când există o variație a conținutului de apă sau a compoziției chimice a materiei prime. Controlul atent al temperaturii previne topirea sticlei și a metalelor. Ca proces fără ardere, nu există cenușă sau zgură şi nici puncte fierbinți pe echipament.

Fiecare centru va găzdui o unitate de producție Raven SR care are aproximativ dimensiunea a două semiremorci. Centrele vor procesa iniţial 50 t de deșeuri solide pe zi, care vor produce până la 4,5 t H2 verde regenerabil, suficient pentru a alimenta 100 de vehicule comerciale grele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare