În Norvegia, noile radare Traffipax LaserCam 4 vor fi folosite în curând pentru a detecta vitezomanii, scrie Kreszvaltozas.hu. Au fost achiziționate în total 200 de astfel de dispozitive noi, care pot măsura viteza de la o distanță de până la 2,4 km. Camera documentează măsurarea cu o imagine sau un videoclip, potrivit poliției norvegiene. Camera înregistrează și poziția de măsurare, eliminând în esență posibilitatea măsurătorilor incorecte.

Gama noului laser este semnificativ mai bună decât cea a echipamentelor anterioare. Distanța sa maximă de măsurare este de 2,4 kilometri, dar, în urma testelor, polițiștii au ales o distanță de măsurare de 30-500 de metri pentru fiabilitate, acuratețe și pentru a facilita claritatea imaginii. Noile dispozitive au fost testate și în condiții de vizibilitate slabă, de exemplu pe întuneric.

Poliția norvegiană atrage atenţia că ar fi cu 24 mai puține accidente mortale și mai puține răniri grave în fiecare an dacă toată lumea ar respecta limita de viteză. Potrivit Infostart.hu, de la 1 februarie, amenzile pentru depășirea vitezei au fost majorate în Norvegia: amenda maximă pentru depășirea vitezei în zonele 90, 100 sau 110 km/h a crescut la 15.850 NOK (1.390 de euro), iar sancțiunea pentru folosirea unui telefon mobil la volan a crescut la 10.200 NOK (895 de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut