Cel mai modern hub de marfă din Germania și-a început activitatea. După doi ani de construcție și o perioadă de probă de câteva luni, Ronald Pofalla, membru al Consiliului de Infrastructură al Deutsche Bahn, secretarul de stat în cadrul Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale, Enak Ferlemann, și ministrul transporturilor din Saxonia Inferioară, Bernd Althusmann, au inaugurat operaţiunile la terminalul de containere MegaHub Lehrte.

Scopul noului hub este de a face transportul feroviar de marfă mai atractiv, mai ales că noul sistem operaţional poate încărca în numai câteva minute containerele pe tren.

MegaHub Lehrte reuneşte până la 13 trenuri de marfă pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ 250.000 de călătorii cu camioane și 120.000 de tone de CO2 economisite pe an. Guvernul Federal și DB au investit 171 de milioane de euro în noul terminal de containere.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare