Aproape un milion de camioane trec prin terminalele maritime din Göteborg în fiecare an. Aproximativ jumătate dintre ele iau un feribot pe ruta populară către Kiel, din Germania. Până acum, șoferii tuturor acestor vehicule au stat în mod solidar la aceeași coadă, dar de la 1 ianuarie va apărea o schimbare: portul va introduce „Prioritatea Verde” pentru camioanele electrice.

Camioanele electrice și alimentate cu hidrogen vor călători fără coadă către Stena Lines Gothenburg-Kiel și Gothenburg RoRo Terminal. Angajații le vor lăsa direct la bordul navelor sau le vor plasa într-o zonă specială, prioritar, în spatele cozii principale. Datorită acestui fapt, proprietarii de vehicule „electrice” vor putea veni în port în ultimul moment, planificând mai eficient funcționarea maşinilor lor.

Odată cu informarea privind acest nou sistem, autoritățile din Göteborg au fost nevoite să răspundă anumitor critici, arată 40ton.net. Decizia este, spun ele, cât se poate de corectă, deoarece transportatorii vor primi această îmbunătățire a eficienței în schimbul investițiilor în soluții mai ecologice. Asta ar trebui să fie o modalitate de a promova transportul fără emisii, care este în prezent una dintre prioritățile Suediei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut