În Ucraina, un record pentru livrarea coletelor de marfă cu ajutorul unei drone a fost doborât. Pe 29 iulie, Nova Poshta a livrat colete la o distanță record – 480 km – folosind o dronă.

Transportul de testare a fost încărcat la ora 7 a.m. pe aeroportul Ceaikovski din apropiere de Kiev. Cinci ore mai târziu, aparatul de zbor a aterizat pe aeroportul “Korotiç” din Harkov.

Zborul a avut loc la o altitudine de 300 de metri, cu o viteză de croazieră de 100 km/h.

Aleksander Bulba, președintele Nova Poshta, a declarat: „În premieră la nivel mondial, un avion fără pilot a zburat 300 de mile. Nicio companie de logistică nu a îndrăznit să facă acest lucru, cu excepția Nova Poshta. Intenționăm să reducem timpul de zbor la 3 ore și să extindem livrarea cu drone pentru a-l oferi majorității clienților.“

Curierul folosit în zborul de testare a încărcat doar câteva cutii cu o greutate de 5 kg în aeronavă. Zborul a fost efectuat de un avion Discovery controlat de la distanță şi dezvoltat de compania ucraineană Aerodron. Aeronava este capabilă să transporte 60 kg de marfă.

Operatorul poștal intenționează să utilizeze pentru transportul comercial o dronă cu o viteză de zbor de 150 km/h, capabilă să transporte 340 kg de marfă. Astfel va fi posibilă expedierea mai frecventă a livrărilor de urgență.

Nova Poshta, care a început să lucreze în a accelera livrarea în 2019, a lansat zboruri cargo între Lviv și Dnipro, reducând timpul de transport de colete între orașele din vestul și estul Ucrainei de la două zile, la o zi. Acest serviciu este disponibil de câteva luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut