Sistemul european de transport și producție se confruntă cu o lipsă acută de containere și paleți din lemn, dar și de componente fundamentale pentru producția de mașini și vehicule, precum microprocesoarele. Acestora li se adaugă acum şi deficitul de materiale plastice.

Potrivit unui articol publicat de Polimerica.it, dificultatea aprovizionării afectează 90% din companiile europene prelucrătoare de plastic și cauciuc, provocând o reducere a producției, precum și creșterea costurilor.

Potrivit federației europene EuPC, problemele de livrare se referă și la mărfuri precum polipropilena, polietilena și PVC, precum și la aditivii esențiali pentru producerea de compuși și articole din plastic. Iar problema se poate prelungi din cauza dezechilibrului structural european. Nici materialele virgine nu pot fi întotdeauna înlocuite cu materiale reciclate, din cauza reglementărilor de siguranță, obstacolelor tehnice și cerințelor de calitate.

Lipsa materialelor plastice afectează sectorul logistic din cel puțin două puncte de vedere. Primul se referă la achiziția de vehicule, echipamente și consumabile pentru depozitare și transport, la care utilizarea diferitelor materiale plastice a devenit fundamentală: de la camioane la stivuitoare, de la containere la folii de ambalare, lista produselor este lungă. De asemenea, contracția producției de materii prime și produse derivate a afectat și transportul și depozitarea acestora, afectând negativ cifra de afaceri a companiilor de logistică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare