În Italia, transportul roșiilor de pe câmp către unităţile de producție a conservelor este o activitate care de zeci de ani a atras mulți transportatori care își suplimentează astfel cifra de afaceri anuală. În iulie și august, în Emilia Romagna și pe drumurile dintre provincia Foggia (unde se recoltează) și cea din Salerno (unde se face prelucrarea), fac naveta mii de camioane încărcate cu roșii. Anul acesta însă sunt mai puține, după cum declară Federaţia Coldiretti, explicând că, „din cauza căldurii toride şi a paraliziei transportului“, produsele putrezesc pe câmp, situaţie în care colectarea a scăzut cu 20% comparativ cu anul precedent, în special în sud.

Asociația cultivatorilor explică faptul că, „faţă de anul trecut, vehiculele și șoferii necesari pentru a transfera recolta la uzinele de prelucrare din Campania și Puglia lipsesc brusc, fără însă să poată urmări motivele”. Coldiretti își exprimă teama că „pot fi ascunse și manevre speculative pentru a reduce prețurile plătite fermierilor, care riscă să ajungă sub costurile de producție”. Pentru a rezolva deficitul de vehicule industriale, Coldiretti este pregătit să mobilizeze tractoare agricole pentru transportul roșiilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut