În perioada 912 mai, 32 de companii din România au participat la transport logistic München, care reunește factorii de decizie din sectorul de transport și logistică. Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a facilitat participarea firmelor românești la eveniment și a organizat şi un stand comun pentru opt companii: Cartrans Preda, Devega, Port Bazinul Nou, Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Rozoti Prodcom, Systembau S.P.S., TTS Transport Trade Service și WDP. Acesta este un număr record de expozanți, având în vedere că este al doilea an când România participă, prima dată fiind doar 7 reprezentanți, în 2019.

Cei doi directori ai Messe München, Stefan Rummel și Reinhard Pfeiffer, consideră că târgul a dovedit că industria este o sursă de mare inspirație în aceste vremuri pline de provocări. „Oamenii vor să vadă lucrurile mișcându-se, avansând, progresând. Ceea ce am văzut și am experimentat aici în cele patru zile, ca idei și tehnologie, a fost unic. În concluzie: nimic nu se întâmplă fără logistică.”

După patru ani de pauză, transport logistic München a demarat în 2023 în forță, demonstrând nerăbdarea industriei de a relua întâlnirile. Astfel, în cele patru zile de târg a fost înregistrat cel mai mare număr de expozanți internaționali de până acum: 2.320, din care 1.390 din străinătate (+60% comparativ cu 2019). Spațiul expoziției, închiriat în totalitate, a fost de 127.000 m2 (în 2019: 125.000 m2), cu 10 hale și un sistem de cale de rulare în exterior. După Germania, din topul primelor zece țări, ca număr de expozanți, menţionăm Olanda, Italia, Belgia, Franța, Austria, China, Turcia, Spania, Polonia și Marea Britanie. În total au participat 67 de țări (2019: 63 de state). Peste 75.000 de vizitatori din peste 120 de țări (2019: 63.893 vizitatori din 125 de țări) au venit la târgul din München (+50%, cel mai mare de până acum).

Standul comun al României a fost un succes, cu perspective solide pentru următoarea ediție, care va avea loc în perioada 2-5 iunie 2025. În afara celor opt companii care au făcut parte din standul comun, din România au mai participat: ASG Wind Transport, Atlas Imobiliare, Bip mobile, E-P RAIL, Eco Montan, Etamad Grup Sea & Land Transport, Euro Team GB Spedition, Go Transport AM, GP Intermodal, Grampet Group, Grup Feroviar Român, Holleman Special Transport & Project Cargo, Railway Vehicle Services,  Romfracht, Routier European Transport, Sea Container Shipping & Logistics, SLS Cargo, Time Critical Line, Trans International Sped NCA, WDP, Unicom Holding, Unicom Oil Terminal, Unicom Tranzit, Wonderfast.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut