Datele privind mobilitatea vehiculelor în Italia, în mai 2021, detectate prin OCTO Telematics Mobility DataLab, arată o creștere cu 89,9% a mobilității vehiculelor ușoare, comparativ cu mai 2020, dar şi o majorare de 375,2% în ceea ce privește km parcurși de vehiculele grele. O creştere substanţială a kilometrilor parcurşi de vehiculele grele, de 204%, se poate remarca şi comparativ cu perioada pre-pandemică. Pe de altă parte, vehiculele ușoare au parcurs cu 25% mai puţini kilometri în raport cu perioada pre-pandemică similară.

Sosirea primăverii a adus redeschiderea și reluarea activităților la capacitate maximă, inclusiv a transportului rutier. În realitate, acest sector nu s-a oprit niciodată complet, chiar dacă unele lanțuri de aprovizionare au avut de suferit. Astăzi, toate acestea par a fi trecute, instalându-se un entuziasm alimentat de dorința de recuperare, care aduce însă şi o creștere a prețului materiilor prime – începând cu petrolul – și adesea o prelungire a timpilor de livrare ale vehiculelor, până la 10 luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare