Poliția statului Saxonia-Anhalt a constatat încălcări la aproape jumătate dintre vehiculele comerciale oprite în timpul operațiunii Roadpol, Truck & Bus. Ca urmare, ministrul de Interne Tamara Zieschang a declarat că poliția de stat va continua inspecțiile în trafic.

După cum relatează Verkehrs Rundschau, polițiștii din statul german Saxonia-Anhalt au participat la campania internațională „Truck & Bus” organizată de rețeaua europeană de poliție rutieră Roadpol în diferite locații din regiune. Raportul acestora relevă că, în cadrul acțiunii, din 395 de vehicule comerciale de pasageri și marfă controlate, la 168 s-au constatat nereguli (43%). Cel mai mare număr de încălcări s-au referit la timpii de conducere și odihnă pentru șoferi, în special la:

– nerespectarea programului AETR – 135 de cazuri;

– funcționarea incorectă a tahografului – 118 cazuri;

– defecțiuni tehnice ale vehiculelor – 44 cazuri.

De asemenea, 22 de încălcări au fost atât de grave, încât circulația ulterioară a vehiculului a fost interzisă. „De exemplu, șoferului unui camion care transporta mărfuri periculoase nu i s-a permis să continue pe A14. Acesta a condus fără încălţăminte corespunzătoare și fără să respecte programul de odihnă. În plus, frânele remorcii erau uzate”, scrie Verkehrsrundschau.de.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut