Compania franceză de transport Immo Ouest a echipat un prim camion cu toaletă. Astfel, transportatorul vrea să atragă femeile la volanul camioanelor, potrivit Auto-info.fr.

Noul camion a fost creat la inițiativa managerului companiei Jean-Charles Sarr, care militează de câțiva ani pentru feminizarea echipelor de șoferi pe camioane. Immo Ouest consideră că „angajarea femeilor ca șofer este unul dintre răspunsurile la deficitul actual”. Așa că angajații au început să organizeze dimineţi de informare dedicate femeilor care vor să descopere meseria de șofer. În cadrul unui astfel de eveniment, o participantă a ridicat problema accesului la toalete.

Pentru a răsunde acestei probleme şi pentru a da viață acestui camion inovator, Jean-Charles Sarr a apelat la dealer-ul său Mercedes, Grupul Gorrias, și la un carosier, specialist în producție de autocaravane. „Integrarea toaletelor în interiorul camionului este un mare plus. Este adevărat că accesul la toalete este uneori dificil. Ca atare, toaletele din cockpit sunt un confort foarte apreciat și pot, de asemenea, să atragă unele femei care nu au îndrăznit să intre în profesia noastră”, a declarat Olympe, șofer de camion la Immo Ouest de patru ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare