Lipsa de șoferi împinge companiile de transport să devină mai creative în atragerea de personal. Un exemplu este anunțul de angajare a 50 de şoferi, publicat de compania italiană Germani Trasporti, din provincia Brescia, în L’Arena. Noii recruţi „vor primi camioane noi, direct din fabrică, şi cu dotări de confort și siguranță de ultimă generație”. Candidații, care pot beneficia de un bonus de 5.000-6.000 de euro, vor putea participa la interviu „chiar și sâmbăta și duminica”, semn că anunțul se adresează și celor care au deja un loc de muncă.

Anunţul, preluat de Trasporto Europa, se adresează candidaţilor care au deja permis de conducere CE și CPC. Textul aminteşte și condițiile de lucru şi economice: posibilitate de a lucra zilnic și/sau cu deplasări prelungite, cu „salariu net pe lună de la 2.800 la 3.500 de euro”, plus al 13-lea şi al 14-lea salariu.

Mai mult, anunţul de angajare se adresează ambelor sexe. Germani Trasporti introduce și un element întâlnit şi în alte țări, precum Marea Britanie: un bonus pentru noii angajați de 5.000 de euro, care devine 6.000 de euro în cazul deținătorilor de certificare ADR, dar care se acordă doar în perioada 1 – 31 iulie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare