În Italia, o altă companie lansează un apel către presa națională pentru a căuta șoferi de camion. Fondatorul companiei Plastic Puglia din Monopoli (Bari), care produce sisteme complete de irigare și care își distribuie produsele în Italia prin flotă proprie, a declarat pentru Corriere del Mezzogiorno că e în căutare de personal de șase luni, fără ca nimeni să răspundă la anunțurile sale.

Printre oamenii pe care îi caută compania din Puglia, cu o structură de 100.000 m2, 8 depozite, 6 departamente de producție, 35 de linii de extrudare, o producție anuală de peste 50.000 t de materii prime prelucrate și 150 de angajați, se numără în jur de zece șoferi de camion, cu permis C și CPC, disponibili pentru a călători în toată țara. „Este nevoie să se mute mai ales în Sud, pentru a ajunge acasă în fiecare seară”, explică Valantonio Colucci. „De asemenea, vor avea, printre alte sarcini, şi supravegherea operațiunilor de încărcare a mărfurilor în camion, verificarea stării încărcăturii și completarea documentelor de călătorie, planificarea operațiunilor de transport și verificarea stării vehiculului înainte de fiecare cursă, cu o atenție deosebită la siguranță.”

Şoferii vor fi angajaţi cu contract de muncă permanent şi vor avea un salariu de 1.600-1.700 de euro pe lună, care poate ajunge la 2.200 de euro în cazul orelor suplimentare și deplasărilor. În plus, din 2019, compania oferă un bonus de 6.000 de euro pentru nașterea copiilor, cu un plus de 350 de euro pe lună până la sfârșitul primului an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare