Un transportator italian de mărfuri, amendat pentru viteză excesivă de un radar de la periferia oraşului Milano, a câștigat recursul folosind datele din tahograf.

Tahograful poate câştiga în faţa radarului, după cum arată rezultatul unui recurs prezentat de un transportator din Modena la Judecătoria din Milano, împotriva unei amenzi pentru depășire de viteză primită. Pedeapsa provine dintr-o detecție a excesului de viteză de către un radar montat pe un pasaj suprateran situat la Km.6 al Drumului Provincial 103, în Pioltello.

Pe acea porțiune de drum, limita de viteză este de 80 km/h și, conform radarului, camionul circula cu 96 km/h. Transportatorul a contestat măsurătoarea, prezentând judecătorului înregistrările tahografului, conform cărora la ora și ziua amenzii vehiculul circula cu 70 km/h și pe tot parcursul zilei nu depășise niciodată 90 km/h.

Judecătorul a considerat valabilă înregistrarea tahografului și a ţinut seama şi de faptul că vehiculul avea limitator de viteză de 90 km/h. Pe de altă parte, conform asociației Altvelox, care a urmărit cazul și a informat despre rezultat, radarul nu este omologat, spre deosebire de tahograf.

Altvelox duce de ceva vreme o luptă împotriva acestui radar, obținând anularea a 26 de sancțiuni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare