Un autotractor greu, cu trei osii, a reușit să rămână sub semiremorca ridicată de macaraua pentru containere. Evenimentul a avut loc duminică, 11 decembrie, în portul israelian Ashdod, unde se află un terminal de containere foarte modern.

De la sfârșitul anului trecut, portul israelian Ashdod este echipat cu macarale automate, fără operator, integrate cu sistemul de management al facilității și concepute pentru a asigura o eficiență mai mare a muncii. Însă, în mod evident, computerul are capacitatea limitată de a evalua situația, iar în cazul în care încuietorile de pe semiremorcă nu sunt slăbite complet, se poate ajunge să se ridice întregul ansamblu.

Au existat deja mai multe evenimente de acest tip la Ashdod, potrivit 40ton.net, însă cel relatat aici este, fără îndoială, cel mai spectaculos. Din fericire, șoferul ansamblului deservit de macaraua automată este obligat să părăsească cabina, așa că autotractorul Volvo FH nu avea pe nimeni la bord. În ceea ce privește readucerea camionului la sol, s-a folosit un sistem de control manual de urgență.

Un şofer local a postat videoclipul care surprinde momentul AICI.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut