În perioada 11-17 octombrie, ROADPOL, rețeaua europeană din care fac parte polițiști din 18 țări europene, va desfășura o acțiune de control care vizează camioanele și autobuzele.

Campania face parte din cele obișnuite pe care ROADPOL le desfășoară pe tot parcursul anului, în care se efectuează controale de viteză, respectarea timpilor de conducere și de odihnă, consumul de alcool și droguri, siguranța vehiculului sau manipularea tahografului. În perioada anunţată, agenții vor verifica starea psihofizică a șoferilor, respectarea limitelor de viteză, respectarea reglementărilor ADR privind transportul de mărfuri periculoase și toate celelalte cerințe în transportul rutier prevăzute de legislația națională și UE.

Controlul se efectuează pe toate tipurile de drumuri și în orice moment al zilei, în special pe acele drumuri în care intensitatea circulației vehiculelor grele este mai mare.

Obiectivul final este creșterea standardelor de siguranță rutieră, armonizarea activităților de prevenire, informare și control, inclusiv prin campanii de comunicare și operațiuni comune, iar rezultatele sunt apoi monitorizate de Grupul de operare ROADPOL .

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare